Caută
Close this search box.

Orban: Odată cu alegerea preşdintelui, delegaţii vor stabili care este programul politic al PNL

ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la şedinţa Colegiului Director al PNL Neamţ, că odată alegerea preşedintelui PNL delegaţii la congres vor stabili care este programul politic al formaţiunii, menţionând că „nu este uşor să conduci PNL”.

„Dumneavoastră, toţi cei care veţi fi delegaţi, sunteţi chemaţi să alegeţi preşedintele PNL şi odată cu alegerea preşedintelui PNL, să stabiliţi care-i programul politic al partidului, pentru că moţiunea câştigătoare, moţiunea candidatului care câştigă devine programul politic al PNL. În această decizie, trebuie să cântăriţi cu mare atenţie. Cel care este ales preşedintele PNL este cel care influenţează în mod decisiv evoluţia ulterioară a partidului. El, în primul rând, este ce care dă direcţia, cel care pune pe masă viziunea, cel care are capacitatea de a antrena membrii partidului în acţiunea curentă pentru atingerea obiectivelor. trebuie să vă gândiţi la toate exigenţele la care trebuie să răspundă cel care va fi preşedintele PNL şi vă rog să mă credeţi când vă spun, nu este deloc uşor să conduci şi mai ales să conduci PNL, care este aşa cum este el din geneza foarte complicată şi plină de ocolişuri şi momente de-a lungul istoriei de după 1990 şi mai ales să-l conduci cu rezultate”, a subliniat liderul PNL.

Orban le-a transmis participanţilor la şedinţa Colegiului Director al PNL Neamţ că un exerciţiu foarte bun pentru ei este ca înainte să voteze liderul partidului să întrebe oamenii din comunitate cine se bucură de cel mai mare respect, de cea mai mare apreciere şi de cea mai mare încredere dintre cei doi candidaţi, pentru că cel care va câştiga trebuie să fie reprezentativ pentru PNL, un „brand”.

El a precizat că principala grijă a preşedintelui PNL trebuie să fie pentru performanţa guvernării pe plan naţional şi pe plan local, astfel încât PNL să se poată prezenta la şirul de alegeri din anul 2024 „cu fruntea sus” şi cu şanse de a rămâne principalul partid de guvernământ şi partidul care are preşedintele României.

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să voteze ţinând cont de interesul fundamental al PNL şi nu de interesul personal, amintind că, potrivit statutului partidului, nu se poate da un mandat delegaţilor la congres, indiferent ce se stabileşte în şedinţele de colegiu director din fiecare judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri