Caută
Close this search box.

Permis de conducere fals, găsit asupra şoferului unui autocar care efectua o cursă spre Anglia

Un permis de conducere fals a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani, într-un autocar care efectua o cursă spre Anglia, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Asupra şoferului de 38 de ani, care este atât cetăţean român, cât şi al Republicii Moldova, a fost descoperit permisul fals al unei tinere.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, colegii noştri descoperind, asupra bărbatului, un plic ce conţinea un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, care avea imprimată fotografia unei tinere. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals”, se precizează în comunicatul autorităților de frontieră, citat de Agerpres.

Bărbatul a declarat poliţiştilor că a primit plicul care conţinea permisul de conducere pentru a-l preda unui conaţional, la destinaţie, în Anglia. Acum, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri