Caută
Close this search box.

Petrolierul din largul Oman ar fi fost atacat de Iran, susţine ministrul britanic de Externe

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat duminică că, potrivit estimării britanice, este foarte probabil ca Iranul să fi comis atacul asupra petrolierului din largul Omanului de pe 29 iulie, în care au murit un britanic şi un român şi a precizat că lucrează împreună cu partenerii la un „răspuns concertat”, relatează Reuters şi AFP.

„Regatul Unit condamnă atacul ilegal şi crud comis asupra unei nave comerciale în largul coastei Omanului, în care au murit un cetăţean britanic şi un român”, a afirmat într-o postare pe Twitter ministrul britanic de Externe.

„Credem că atacul a fost deliberat, ţintit şi o încălcare clară a legii internaţionale de către Iran”, a adăugat şeful diplomaţiei britanice.

Raab a precizat că evaluarea britanică a ajuns la concluzia că este „foarte probabil” ca Iranul să fi comis atacul asupra petrolierului Mercer Street utilizând una sau mai multe drone.

„Regatul Unit lucrează cu partenerii noştri internaţionali la un răspuns concertat la acest atac inacceptabil”, a spus el, făcând apel la Iran „să înceteze imediat acţiunile care pun în pericol pacea şi securitatea regională şi internaţională”.

Tot duminică, armata israeliană a anunţat că şeful forţelor armate israeliene a discutat cu omologul său britanic.

Locotenent-generalul Aviv Kohavi şi generalul britanic Nick Carter au discutat despre „evenimente recente în regiune şi provocările comune cu care se confruntă ambele ţări”, se precizează în comunicatul armatei israeliene, care nu menţionează în mod specific incidentul Mercer Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri