Caută
Close this search box.

Pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi

Pompierii români care acţionează în Grecia au, duminică, misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunităţile. Dispozitivul de intervenţie va fi format din opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor„, se arată într-un comunicat al IGSU.

Un rol important are supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor.

De asemenea, se menţine o legătură permanentă cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la şase ore„, precizează IGSU.

Cei 142 de pompieri români care au fost trimişi în Grecia au ajuns la destinaţie sâmbătă, baza salvatorilor din ţara noastră fiind stabilită la nord de Atena, în zona Elefsina.

Citește și: Focuri de armă s-au tras azi noapte, în Capitală

Pompierii provin de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi de la 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (Bucureşti-Ilfov, Alba, Argeş, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Timiş).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri