Caută
Close this search box.

Pompierii români, ziua a 6-a în Grecia: Metochi şi Kalyvia, localitățile în care acționează

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că acţiunile de stingere şi protecţie ale pompierilor români aflaţi în Grecia sunt direcţionate, vineri, în zona localităţilor Metochi şi Kalyvia.

Dispozitivul este similar celui din zilele trecute, intervenţia asigurându-se cu şase maşini de stingere, două cisterne şi o dronă.

Pompierii din Republica Moldova intervin cu două maşini de stingere.

Șase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă au misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Pe timpul operaţiunilor din teren sunt urmăriţi, în mod permanent, parametri (condiţiile meteorologice) care pot influenţa propagarea arderii. Pentru ziua de astăzi, temperaturile se menţin mai scăzute (maxima de 31 grade C), iar viteza şi direcţia vântului au valori similare zilelor trecute„, precizează DSU.

Autorităţile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni. În mod permanent se menţine legătura cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români şi moldoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri