Caută
Close this search box.

Preţurile RCA ar putea fi modificate fără restricţii

rca

Companiile de asigurări ar putea modifica tarifele poliţelor RCA când vor, fără să mai fie obligate să anunţe autoritatea de reglementare din domeniu. Sunt reguli noi pregătite chiar de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în contextul în care România riscă amenzi din partea Comisiei Europene pe motiv că legislaţia actuală e prea restrictivă. 

Firmele de asigurări sunt obligate să anunţe Autoritatea de Supraveghere Financiară că vor să modifice tarifele poliţelor RCA cu cel putin două luni înainte, în baza unei norme din 2017.

În cazul unor nereguli, autoritatea cere clarificări. Acum însă, regula ar putea fi eliminată. Astfel, companiile ar putea stabili noile tarife fără a notifica instituţia, informează TVR.

Reprezentanţii societăţilor de asigurări susţin însă tarifele vor fi modificate doar cu respectarea legii. Calculele vor fi făcute de către un actuar, adică un expert independent, avizat de către autoritate.

Noua regulă e propusă chiar de către Autoritatea de Supraveghere Financiară pe motiv că România riscă sancţiuni din partea Comisiei Europene pentru legislaţia prea restrictivă.

Poliţele RCA ar putea avea şi un preţ diferit dacă sunt cumpărate pe Internet, direct de la compania de asigurări, sau prin intermediul unui broker.

Reprezentanţii brokerilor au precizat însă pentru Ştirile TVR că nu sunt de acord cu această modificare. În opinia lor, preţurile diferite ar putea crea confuzie în rândul clienţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri