În Bucureşti se deschide astăzi primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat elevilor și cadrelor didactice. Imunizările se vor face în cabinetele medicale din incinta şcolii.

Primul centru de vaccinare deschis într-o unitate de învățământ preuniversitar se află în cadrul Școlii Laude-Reut din București, a transmis Diana Brâncuș, pentru Telejurnal. va începe să imunizeze elevi, profesori și părinți din data de 13 septembrie.

O parte dintre elevi sunt imunizați încă înainte de încheierea anului școlar anterior, 70% dintre dascălii de la această școală sunt vaccinați.

Va veni astăzi și președintele Comitetului Național de Vaccinare Valeriu Gheorghiță, ca să răspundă întrebărilor elevilor și profesorilor, va fi și conducerea DSP București. Va fi o campanie de informare publică la nivel național privind beneficiile vaccinării.

Potrivit unui sondaj al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, 9 din 10 respondeți spun că nu au copilul vaccinat și doar 4% dintre ei spun că intenționează să-și vaccineze copilul. Jumătate dintre cei care au răspuns la întrebări nu sunt vaccinați și 5% vor să o facă, 40% sunt indeciși.

Autoritățile au anunțat că vor forma echipe mobile care să meargă în fiecare unitate de învățământ, acolo unde nu există cabinete medicale, vor strânge solicitări din partea părinților și vor stabili o dată la care echipele medicale să vină să imunizeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here