Caută
Close this search box.

Proteste în Franța și Italia împotriva certificatului verde de vaccinare

Demonstraţii au avut loc sâmbătă în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde de vaccinare, informează AFP.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în Piazza del Popolo, în centrul Romei, strigând „Fără permis verde!” şi „Libertate!”.

La Milano, în nordul ţării, au mărşăluit mii de persoane, unele purtând insigne pe care scria „Nu sunt vaccinat”, potrivit agenţiei de presă ANSA.

O sută de persoane din mişcarea ‘No Vax’ s-au adunat şi la Napoli, în sudul ţării, opunându-se mai ales vaccinării copiilor, strigând ”Nu vă atingeţi de copii” şi ”Ruşine! Ruşine!”.

Paşaportul verde, o extensie a certificatului digital Covid al UE, a devenit obligatoriu în Italia începând de vineri pentru a avea acces în cinematografe, muzee şi săli de sport acoperite sau pentru a lua masa în interior în restaurante.

Personalul din învăţământul şcolar şi universitar va avea nevoie de acest permis, la fel ca şi studenţii, iar de la 1 septembrie acesta va fi obligatoriu în zborurile interne şi în trenurile de lungă distanţă.

Acesta este cel mai recent instrument folosit pentru a combate pandemia, care a ucis peste 128.000 de persoane în Italia.

Francezii au protestat de asemenea, peste 230.000 de oameni au protestat în Franţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri