Caută
Close this search box.

Robert Negoiţă vrea să mai betoneze un parc din Sectorul 3

Cu ani în urmă, terenul de 3.000 de mp, acum împrejmuit, făcea parte din Parcul Codrii Neamțului. Zeci de arbori, alei, stâlpi de iluminat și câteva piese de mobilier urban pot fi văzute și acum.

Parcela a fost retrocedată între timp. Pe două treimi din suprafață, actualul proprietar vrea să construiască un complex comercial.

Planul Urbanistic de Detaliu a fost deja avizat de Primăria Sectorului 3 în luna mai și a ajuns recent la Consiliul Local care l-a respins.

„Cel mai probabil va fi supus din nou votului, o spune chiar președintele comisiei de urbanism”, potrivit TVR.

Foto: Google Street View – Dan Brotea

Ar fi o soluție viabilă pentru salvarea spațiului verde, dincolo de ce prevede legea.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 3 ne-a transmis că nu poate face altceva decât să respecte legea. Prin urmare, singurele instituții care pot expropria sunt Consiliul General și Guvernul.

Important de precizat este faptul că, deși pe teren sunt plantați zeci de arbori și a fost amenajat ca parc, în documentațiile de urbanism nu este încadrat ca spațiu verde.

”La noi, la Consiliu, a venit un proiect cu o clădire demisol, parter plus etaj, pe o suprafață desfășurată de aproximativ 2000 mp. Dezvoltatorul a spus că vrea să facă spații comerciale, nu a specificat destinația finală, beneficiarul final, dacă are semnat un contract cu unul din marile lanțuri de supermarketuri, așa cum am primit în alte locuri.

S-a propus și păstrarea unei zone relativ verzi, fiindcă oricum erau obligați să facă asta, dar asta presupunea să taie cei 79 de arbori existenți pe amplasament. Noi știm de cei 79 de arbori, deoarece la momentul depunerii documentației au luat de la Primăria Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea, un punct de vedere că pe teren sunt acești arbori.

Dar documentul nu dă dreptul să defrișeze copacii, trebuie aviz. După cum se poate observa și pe Google Maps, spațiul acela este un spațiu verde amenajatsau cel puțin a fost, acum este îngrădit, a fost retrocedat în 2007 și ulterior vândut unei alte persoane, care acum vrea să construiască.

Noi nu am aprobat proiectul la ultima ședință. Suntem împotrivă, deoarece toată lumea cunoaște că acolo este Parcul Codrii Neamțului, pe orice hartă așa îl găsiți, toată lumea din zonă îl cunoaște, zona are o mare nevoie de spațiu verde, ca orice altă zonă din București.

Faptul că vrem să densificăm zona și să construim peste un spațiu verde mi se pare inacceptabil. Faptul că a fost retrocedat, nu știm cum, asta e treaba instanței și a procurorilor, nu putem noi să spunem, dar cu toate astea, noi nu putem aproba construcția peste un spațiu verde, o astfel de dezvoltare”, a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Sava, consilier local din partea USR-PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri