Caută
Close this search box.

Rusia explică de ce i-a cerut unei jurnaliste BBC să părăsească ţara

bbc

Refuzul Rusiei de a reînnoi viza unei corespondente a postului britanic BBC este un răspuns la ”discriminările” la care media ruse au fost supuse de Londra, a anunţat Ministerul de Externe rus. Autorităţile de la Moscova i-au cerut, vineri, unei jurnaliste BBC, Sarah Rainsford, să părăsească ţara până la sfârşitul lunii august.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat că disputa datează din 2019, când un jurnalist rus a fost nevoit să părăsească teritoriul britanic ”fără nicio explicaţie”.

Ea a acuzat Londra că încearcă să deformeze realitatea, în scop de propagandă.

”Repet: decizia rusă este exclusiv o măsură de retorsiune. Ea nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare”, a adăugat Zaharova pe Facebook, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile ruse i-au cerut vineri unei corespondente a postului britanic BBC în Rusia, Sarah Rainsford, să părăsească această ţară până la sfârşitul lunii.

Potrivit postului rus Rossiya-24, autorităţile ruse au decis să nu-i reînnoiască jurnalistei britanice acreditarea care expiră luna aceasta, când de asemenea lui Rainsford îi expiră şi viza în Rusia.

Dacă va fi confirmată, plecarea lui Rainsford ar marca prima expulzare a unui jurnalist britanic din Rusia de când Moscova l-a expulzat pe Luke Harding, corespondent The Guardian, în 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri