Caută
Close this search box.

Schimbare importantă la Metrou

Schimbare importantă la una dintre cele mai importante stații de metrou de pe Magistrala 5. Este vorba despre „Eroilor 2”, care până la finalul anului va fi redenumită, purtând titlul onorific pentru Opera Națională din București.

În 2021, instituția de cultură din Capitală împlinește 100 de ani de la înființare.

Iniţiativa a pornit de la ideea că România trebuie să se alinieze marilor capitale europene. În multe astfel de metropole staţia de metrou poartă numele operei naționale din ţara respectivă. Anunțul a fost făcut chiar de Opera Națională din București.

Actuala clădire a Operei Naționale a fost construită între anii 1950-1952, iar inaugurarea oficială s-a făcut în 1953. Întregul ansamblu se bucură de o arhitectură somptuoasă.

Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală. Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.

Stația de metrou Eroilor se află chiar lângă Piața Operei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri