Caută
Close this search box.

Secțiile ATI sunt pline de persoane nevaccinate. Apel disperat al medicilor: Nu mai vrem să trăim ce am trăit anul trecut

Secțiile de terapie intensivă sunt pline de persoane nevaccinate, este semnalul de alarmă tras de Emilian Imbri, fost manager al spitalului „Victor Babeș” din București. El spune că tot mai des în secțiile ATI ajung persoane tinere, infectate cu varianta Delta a virusului și că nu toți pacienții au comorbidități. O echipă Digi24 a intrat într-o secție ATI Covid, unde cadrele medicale se pregătesc din nou pentru ce este mai rău.

„Pe terapie avem doar nevaccinați internați și în stare gravă

Ieri a decedat un bărbat de 43 de ani, mai e cineva de 37 internat, care nu e în stare bună și care nu are comorbidități”, a spus Imbri.

Riscul de infecție nu depinde neapărat de vârstă, ci de expunere, a explicat la Digi24 medicul Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta.

„Din datele publice, se pare că persoanele tinere sunt mai afectate, ele au și fost vaccinate tardiv în țările care fac astfel de rapoarte.

E mult mai mic riscul de infecție la persoanele vaccinate. Sunt cazuri de persoane vaccinate care se pot infecta, dar fac forme ușoare, organismul persoanelor vaccinate are cantitatea de anticorpi care să lupte cu virusul din primul moment”, a afirmat Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri