Caută
Close this search box.

Şedinţă extraordinară la Sector 1: Clotilde Armand ar putea fi mandatată să reprezinte CL în dosarul cu Romprest

clotilde armand

O şedinţă extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 1 a fost convocată pentru marţi, la ora 12,00, pe ordinea de zi figurând un singur proiect de hotărâre prin care primarul Clotilde Armand ar putea să fie mandatată să reprezinte CL Sector 1 în dosarul cu Romprest.

Proiectul vizează însuşirea cererii de chemare în judecată ce constituie obiect al dosarului nr. 12115/3/2021 şi mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea reprezentării CL Sector 1 în dosarul respectiv şi în orice demers judiciar care are ca scop exercitarea dreptului de control privind modul de formare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului public de salubrizare, în conformitate cu hotărârea nr. 128/24.06.2021 a CL Sector 1.

Astfel, potrivit Agerpres, se însuşeşte cererea de chemare în judecată ce constituie obiect al dosarului nr. 12115/3/2021. Totodată, se ratifică actele întocmite de primarul Sectorului 1, prin reprezentant convenţional, în numele CL Sector 1, în cadrul dosarului menţionat.

Primarul Sectorului 1 va fi mandatat să reprezinte CL Sector 1 în dosarul respectiv în toate fazele procesuale, inclusiv pentru exercitarea căilor de atac, ordinare şi extraordinare, şi va fi exercitat direct sau prin reprezentant convenţional, în condiţiile legii.

De asemenea, potrivit proiectului, primarul Sectorului 1 este mandatat să promoveze orice demers judiciar care are ca scop exercitarea dreptului de control privind modul de formare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului public de salubrizare, în conformitate cu hotărârea 128/24.06.2021 a CL Sector 1.

În raportul de specialitate este invocat faptul că prin sentinţa civilă nr. 2024/23 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 12115/3/2021, Tribunalul Bucureşti a dispus: „Admite excepţia lipsei calităţii primarului Sectorului 1 de reprezentant al CL Sector 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele CL Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant”.

„Pentru a acoperi lipsa calităţii de reprezentant al primarului, se poate proceda la însuşirea cererii de chemare în judecată şi a actelor de procedură încheiate de primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, operând, în acest fel, o ratificare a actelor juridice efectuate de primarului Sectorului 1, în numele autorităţii publice deliberative care nu are atribuţii de reprezentare în faţa instanţelor de judecată”, prevede documentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri