Caută
Close this search box.

Seism în Haiti: Aproape 2.200 de morţi, potrivit unui nou bilanţ

La cinci zile după seismul care a devastat sud-vestul Haiti şi a lăsat în urmă aproape 2.200 de morţi, provocarea constă în furnizarea în condiţii de siguranţă a ajutoarelor umanitare sutelor de mii de sinistraţi, dintre care unii se află în zone izolate, relatează joi AFP.

Potrivit Protecţiei Civile haitiene, bilanţul cutremurului a crescut miercuri seara la 2.189 de morţi, 332 de dispăruţi şi peste 12.000 de răniţi.

„Operaţiunile de salvare continuă”, a indicat Protecţia Civilă pe Twitter.

Sud-vestul ţării este cuprins de haos, sinistraţii fiind nevoiţi să facă faţă şi intemperiilor provocate de trecerea uraganului Grace.

Statele Unite au închiriat opt elicoptere ale armatei din Honduras pentru a continua eforturile de evacuare medicală. USS Arlington, o navă de transport a marinei americane urma să sosească miercuri în Haiti având la bord o echipă de medici chirurgi.

„Avem aproximativ 600.000 de persoane direct afectate şi care necesită asistenţă umanitară imediată”, a declarat Jerry Chandler, directorul Protecţiei Civile haitiene, citat de Agerpres.

”A trebuit să găsim modalităţi pentru a asigura securitatea, ceea ce continuă să fie o mare provocare. Ştim că a existat o problemă legată de ieşirea sudică din Port-au-Prince, la Martissant, dar se pare că a fost rezolvată pentru că în ultimele două zile am putut trece”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri