Caută
Close this search box.

Șoc în Coreea de Sud. Ce decizie a luat liderul nord-coreean

La un an de la suspendarea totală a comunicațiilor dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, iată că legăturile dintre aceste două țări au fost reluate. Cel care a cerut reluarea comunicațiilor a fost chiar liderul de la Phenian, Kim Jong Un.

Kim Jong Un face un pas spre normalizarea relației cu Coreea de Sud. Ce se află totuși ȋn spatele gestului său. Serviciile secrete sud-coreene au dat verdictul!

Totul a fost confirmat de responsabili ai serviciilor secrete sud-coreene ȋn fața unei comisii parlamentare de la Seul, transmite agenția EFE.

Doi parlamentari sud-coreeni, Kim Byung Kee şi Ha Tae Keung, au declarat jurnaliștilor că dictatorul nord-coreean a fost cel care a cerut acest lucru.

Ȋn urmă cu o săptămână, Coreea de Sud anunţa că Phenianul a acceptat reluarea comunicaţiilor, după un an de când nord-coreenii le suspendaseră pentru a protesta faţă de trimiterea de către activişti din Sud a unor baloane peste graniţă cu mesaje ostile regimului din Nord.

“Coreea de Sud şi Coreea de Nord vorbesc cu regularitate de două ori pe zi” ȋn acest moment, au declarat cei doi parlamentari sud-coreeni.

Serviciile secrete sud-coreene a analizat ce se află ȋn spatele cererii lui Kim Jong Un
Pasul în acest sens făcut de Coreea de Nord arată aşteptările regimului de la Phenian ca Seulul să contribuie la revigorarea dialogului cu Statele Unite privind denuclearizarea peninsulei coreene, blocat din anul 2019. Această teorie reiese din evaluările serviciilor secrete sud-coreene.

Aceleaşi servicii constată că, la ora actuală, Coreea de Nord doreşte o ridicare a sancţiunilor care-i penalizează exporturile de minereuri şi importurile de produse petroliere şi alte mărfuri, ca precondiţie pentru a se aşeza din nou la masa negocierilor cu SUA.

Pe de altă parte, spionajul sud-coreean crede că Kim Jong Un are probleme de sănătate. În imagini difuzate de presa nord-coreeană săptămâna trecută, el a fost văzut purtând un pansament în partea posterioară a capului, unde apoi i s-a văzut o cicatrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri