Caută
Close this search box.

Sociologul Marius Pieleanu face jocuri în PN,, susţine fostul premier Adrian Năstase

marius pieleanu

Adrian Năstase a anunțat la Antena 3 că sociologul Marius Pieleanu lucrează acum pentru PNL. Sondajele prezentate de Pieleanu în anii guvernărilor PSD au stârnit deseori deliciul presei, el umflând constant procentele PSD și ale liderilor acestui partid.

Pieleanu a pierdut contractele cu PSD, după ce Gabriela Firea l-a acuzat de trădare, la alegerile din București.

„Cred că Marius Pieleanu stabilește cum bate vântul la Palatul Victoria. În funcție de sondajele lui, premierul Forin Cîţu ar putea fi schimbat”, a declarat Năstase, la Antena 3.

În urmă cu o lună, Pieleanu a declarat la Antena 3 că este posbil ca PNL să se rupă dacă Florin Cîţu va câștiga alegerile interne. Întrebat dacă Ludovic Orban este în cadrul organizației un fel de Ronaldo a cărui plecare ar putea prăbuși interiorul PNL, Pieleanu a spus că acest lucru este posibil pentru liberali vechi care au încredere în Orban.

„Pentru cei care îl susțin pe Orban în interiorul PNL-ului, da. De altfel, discuția care merită la un moment dat să o facem, poate în viitor, este în ce măsură există riscul în interiorul PNL-ului ca, atunci când Florin Cîţu va câștiga alegerile, vechiul PNL, pe o tradiție cu care ne-a obișnuit deja, să își facă un alt partid, în frunte cu domnul Orban. Asta este o discuție serioasă.

‘Măcelul’ de acum nu ar trebui să dureze o eternitate. Cu o guvernare șchioapă, cu o guvernare în parteneriat, în care nu ai tot controlul, când mai ai două partide politice alături, pot face un alt grup parlamentar.

Orban are suficienți oameni și la Cameră, și la Senat. La alegeri le trebuie doar 5% ca să între în viitorul parlament. Eu o văd extrem de fezabilă”, a spus Pieleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri