Caută
Close this search box.

Șoferii profesioniști nu trebuie să prezinte pașaport sanitar în unele restaurante din Franța

intensitatea transporturilor

Pașaportul sanitar (pass sanitaire) a devenit obligatoriu în Franța, în ciuda protestelor din ultimele săptămâni. Turiștii, dar și localnicii trebuie să îl prezinte la intrarea în baruri și restaurante, la cinema sau pe stadion, dar și în trenuri, avioane sau autobuze.

Ministrul francez al Transporturilor a recunoscut că nu toți călătorii vor putea fi verificați, dar a declarat că s-a pus în funcțiune un dispozitiv important, care face controale în masă, atât înaintea urcării în trenuri, cât și în timpul călătoriei.

Totuși, așa cum informează publicația franceză Les Routiers, șoferii profesioniști sunt exceptați de la obligația de a prezenta pașaportul sanitar în restaurante, astfel încât să li se dea posibilitatea celor care nu au unde să mănânce în altă parte să o facă.

Deci, ei nu trebuie să aibă QRCode sau pass sanitaire, ci doar permisul de conducere, pentru a-și justifica profesia.

Les Routiers consideră că aceasta este o decizie bună, deoarece, dacă sunt corecte informațiile venite de la sindicatele șoferilor profesioniști, numai 15% dintre ei sunt vaccinați. Iar managerii de restaurante sunt mulțumiți că nu vor fi obligați să le spună că nu au voie să intre.

Lista restaurantelor unde șoferii profesioniști vor putea intra fără pașaport sanitar va fi decisă de prefecți, cărora li s-a cerut să emită ordine pe baza celor mai recente liste folosite în timpul carantinării anterioare. Acestea vor putea fi actualizate și se va publica în zilele următoare o hartă cu restaurantele respective.

În ceea ce privește livrările în zone unde este nevoie de pașaport sanitar, șoferii profesioniști vor fi, de asemenea, scutiți să prezinte pașaportul sanitar, iar accesul lor va fi permis și în orele în care acele spații sunt deschise pentru public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri