Stațiile de metrou din București își vor schimbă aspectul cu ajutorul artiștilor graficieni. Primele care vor fi decorate din toamnă cu picturi murale, sunt stațiile în care au rămas spații goale după demolarea chioșcurilor.

Stația de metrou „Gara de Nord” a fost decorată cu picturi murale în 2008 și e singură de acest fel. Acum, conducerea Metrorex vrea să colaboreze cu artiști graficieni pentru a da o nouă înfățișare și altor stații, de luna viitoare. Prima pe lista ar urmă să fie „Ștefan cel Mare”, unde a început demolarea chioșcurilor.

Redecorarea stațiilor de metrou cu ajutorul artiștilor graficieni face parte dintr-un plan mai amplu de modernizare. Metrorex mizează și pe expertiza Universității de Arhitectură pentru proiectare și renovare. Primele proiecte ar urma să fie realizate după începerea anului universitar.

În Londra, de exemplu, unele tuneluri de acces au un aspect nou după ce au fost colantate sau iluminate cu leduri, transmite TVR.

Planul de modernizarea a metroului bucureștean ar putea include și schimbarea numelor unor stații. Până la sfârșitul anului, stația de metrou Eroilor 2 se va numi Opera Română, ca omagiu pentru centenarul instituției.

Metorex și Opera Națională București vor să extindă colaborarea, astfel încât călătorii să poată asculta și muzică în stațiile metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.