Caută
Close this search box.

Talibanii ”condamnă ferm” atentatele sângeroase de lângă aeroportul din Kabul

Talibanii „condamnă ferm” atentatele sângeroase care au avut loc joi lângă aeroportul din Kabul, a declarat purtătorul lor de cuvânt, subliniind că acestea au avut loc într-o zonă aflată în responsabilitatea armatei americane, informează AFP şi Reuters.

„Emiratul islamic condamnă ferm atentatele cu bombă care au vizat civili la aeroport”, a afirmat într-un tweet Zabihullah Mujahid. „Explozia a avut loc într-o zonă unde forţele americane au responsabilitatea de a asigura securitatea”.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite în urma celor două explozii produse joi în apropierea aeroportului din Kabul, unde mii de cetăţeni afgani sunt aglomeraţi în încercarea de a părăsi ţara înaintea încheierii operaţiunilor internaţionale de evacuare.

În timp ce ONG-ul italian Emergency a anunţat pe Twitter că aproximativ 60 de răniţi au ajuns la centrul său medical, purtătorul de cuvânt principal al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a vorbit la rândul său despre cel puţin 50 de răniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri