Caută
Close this search box.

Turcan, atac la Orban: E dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public al premierului susţinut de partid. Trebuie să-l îndrumăm spre o ieşire din campanie şi, sperăm, pe 25 septembrie, din funcţia pe care deja nu o mai onorează

Ministrul Muncii Raluca Turcan afirmă, în numele echipei care îl susţine pe Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului, că e dezonorant pentru preşedintele PNL Ludovic Orban să susţină campania de linşaj public al premierului susţinut de partid, adăugând că nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment. Ea dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic al lui Orban si declaraţiile acestuia, care aduc grave prejudicii partidului.

Reacţia Ralucăi Turcan vine după ce, într-o emisiune, Ludovic Orban a vorbit despre scandalul în care este implicat premierul, care a făcut închisoare în SUA pentru că a condus în stare de ebrietate, dar a fost şi subiect al unui proces în Iowa din cauza unei sume de peste 6.000 de dolari datorată pe un card de credit. Orban s-a declarat deranjat de „stilul evaziv, chiar arogant” în care premierul răspunde întrebărilor legate de trecutul său şi a afirmat că acest scandal a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în Partidul Naţional Liberal, adăugând că, dacă ar fi ştiut aceste lucruri despre Florin Cîţu, nu l-ar mai fi susţinut pentru funcţii publice.
”În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului susţinut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. Nu este normal ca actualul preşedinte al PNL să asiste fără reacţie şi chiar să încurajeze acuzaţii grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, a scris Turcan pe Facebook.
În opinia sa, mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor.
”În aceste condiţii, trebuie să-i mulţumim actualului preşedinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieşire cât mai onorabilă din actuala campanie şi, sperăm, pe 25 septembrie, din funcţia pe care deja nu o mai onorează conform aşteptărilor şi intereselor partidului nostru”, conchide Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri