Caută
Close this search box.

Un avocat din SUA despre condamnarea la închisoare a lui Florin Cîțu în Iowa: ”E vorba de o faptă penală”

florin cîţu

Un avocat din SUA, Ruslan Bocancea, a vorbit la Antena 3 despre reținerea lui Florin Cîțu, timp de două zile, pentru că a fost prins băut la volan în SUA, în Statul Iowa, unde își efectua studiile superioare economice.

„Este vorba de o faptă penală. Din informațiile pe care mi le-ați prezentat, reiese că este vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog. Conform informațiilor publice, reiese că fapta a fost săvârșită în data de 3 decembrie 2000. Poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru o nerespectare, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare. În cazul opririi se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță. În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. (…) A avut loc o perioadă de negociere între procuror și domnul prim-ministru și s-a ajuns la o înțelegere prin care se recunoaște vinovăția și în ședința avută pe validarea acordului cu procurorul, din 26 martie, judecătorul a decis condamnarea la două zile de închisoare, însă acestea s-au compensat cu timpul în care a fost reținut”, a spus avocatul.

Ludovic Orban a negat miercuri orice implicare în dezvăluirea despre Florin Cîțu, în timp ce un deputat PNL spune că informația a plecat din interiorul PNL, din echipa lui Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri