Caută
Close this search box.

Un brazilian s-a vaccinat împotriva Covid de cinci ori. Autorităţile încearcă să afle cum a fost posibil acest lucru

Un bărbat din Rio de Janeiro s-a vaccinat împotriva Covid-19 de cinci ori, cu seruri de la Pfizer, Coronavac şi AstraZeneca. Acum el va trebui să dea explicaţii despre cum am putut primi cinci doze de vaccin într-un interval de zece săptămâni.

Potrivit AFP, în perioada 12 mai – 21 iulie, bărbatul a primit două doze de vaccin Pfizer, două de CoronaVac şi una de AstraZeneca, susţine postul TV Globo, care a putut vedea carnetul de vaccinare a acestui locuitor din Rio.

El a reuşit să facă două vaccinuri într-un interval de 13 zile şi a fost descoperit când a încercat să se vaccineze a şasea oară, la 16 august.

Municipalitatea din Rio a explicat că bărbatul s-a dus la trei centre diferite şi a profitat de probleme la sistemul informatic. Secretariatul Sănătăţii a precizat că „l-a putut identifica pe bărbat” şi că va lua „măsurile necesare”.

Pentru a fi vaccinaţi, brazilienii trebuie să fie în limita de vârstă corespunzătoare calendarului anunţat, să prezinte un act de identitate şi un certificat care să ateste că au primit prima doză, înainte de a doua. Centrele de vaccinare nu propun alegerea vaccinului. Oraşul Rio a trebuit în repetate rânduri să suspende vaccinarea populaţiei din cauza penuriei de vaccinuri.

Însă sute de cazuri de fraudă au fost anunţate, cu persoane care s-au dus la centre de vaccinare din Sao Paulo, Rio de Janeiro sau Minas Gerais pentru a primi vaccinul dorit sau a treia doză. Contrar a ceea ce se întâmplă în alte ţări, dorinţa brazilienilor de a se vaccina este foarte ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri