Caută
Close this search box.

Un înalt oficial nord-coreean care nu a aplaudat la discursul lui Kim Jong-un ar putea fi executat

Ri Yong Gil, un oficial militar nord-coreean de rang înalt, a fost văzut abțînându-se să-l aplaude pe Kim Jong Un, la o conferință de săptămâna trecută, cu comandanții militari din Pyongyang.

Ziarul Partidului Muncitorilor din Coreea, Rodong Sinmun, a publicat 48 de fotografii de la conferință, după ce evenimentul s-a încheiat pe 27 iunie. Pe pagina a patra a ediției, este o imagine cu oficiali militari care îl ovaţionează pe Kim Jong Un în picioare, însă Ri stă pe scaun.

De asemenea, el a fost văzut privind în jos, spre podea, informează UPI. Fotografia lui Ri ar fi putut surprinde un scurt moment, în care este posibil să nu fi avut timp să se ridice în picioare.

O sursă nord-coreeană dezertoare în Coreea de Sud a declarat că fotografia ar fi putut fi o simplă greșeală, care îl pune pe Ri într-o lumina nedreaptă, a relatat ziarul sud-coreean Chosun Ilbo.

Ri a fost promovat la gradul de căpitan la opt luni după o primă promovare, în 2012, când Kim a preluat complet puterea. Înainte de aceste promovări, Ri era comandantul Corpului 5 nord-coreean, din provincia Kangwon, potrivit Chosun.

Este posibil ca oficialul nord-coreean să fi căzut în dizgrația lui Kim în anul 2016, când a fost demis dintr-o poziție care este echivalentul nord-coreean al președintelui șefului Statului Major Întrunit.

La vremea respectivă, în Sud au apărut speculații că Ri ar fi putut fi executat, până când numele său a apărut într-o listă a membrilor Politburo – al zecelea într-o listă a înalților oficiali nord-coreeni – publicată în Rodong Sinmun, în luna mai a aceluiași an.

De la preluarea deplină a puterii, în 2012, Kim a ordonat executarea unchiului său vitreg, Jang Song Thaek, în 2013, și l-a executat pe ministrul apărării, Hyon Yong Chol, în 2015. Hyon a fost demis după ce a fost acuzat de insubordonare și de ațipire în timpul ședințelor, potrivit serviciilor de informații sud-coreene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri