Caută
Close this search box.

Un pod din municipiul Târgu Jiu riscă să se prăbuşească din cauza traficului greu

Podul de pe strada Ana Ipătescu din municipiul Târgu Jiu riscă să se prăbuşească, după ce unul dintre trotuare s-a dislocat ca urmare a trepidaţiilor produse de autovehiculele de mare tonaj.

Autorităţile locale au instituit restricţii privind circulaţia pe pod, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis să solicite sume din Fondul Naţional de Intervenţie pentru remedierea situaţiei, potrivit News.ro.

În imaginile postate, sâmbătă, pe Facebook, de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se vede cum trotuarul s-a desprins de partea carosabilă, iar balustrada podului s-a înclinat.

Foto: facebook

„Ca urmare a trepidaţiilor produse de traficul greu, unul dintre trotuarele construite pe grinzile podului s-a dislocat, existând riscul prăbuşirii acestuia. Reprezentanţii municipalităţii şi echipaje ale Poliţiei Locale au fost permanent la faţa locului pentru a monitoriza situaţia. S-a intervenit deja pentru înlăturarea oricărui pericol în zonă, iar astăzi se intervine pentru înlăturarea trotuarului dislocat. Podul va fi monitorizat pe toată perioada intervenţiilor, până în momentul în care nu vor mai exista riscuri pentru pietoni”, a scris edilul pe reţeaua de socializare.

Pe pod s-a dispus interzicerea circulaţiei pietonale pe trotuarul de pe partea dreaptă în sensul de mers către comuna Dăneşti, iar viteza de circulaţie a fost limitată la 15 kilometri pe oră.

Conform primarului, membrii CLSU au aprobat elaborarea documentaţiei tehnice pentru soluţiile ce se impun în vederea înlăturării riscurilor pentru circulaţia pietonală, dar şi începerea demersurilor pentru obţinerea fondurilor necesare de la Fondul Naţional de Intervenţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri