Caută
Close this search box.

Vaccinul AstraZeneca, spray nazal, rezultate favorabile

spray nazal

Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate din Marea Britanie au declarat că un vaccin care să se administreze nazal pentru COVID-19 s-a dovedit eficient la hamsteri și maimuțe.

Echipa, condusă de dr. Vincent Munster de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase al NIH, a testat vaccinul cu spray nazal Oxford / AstraZeneca și și-a publicat rezultatele pe 27 iulie în revista Science Translational Medicine, scrie fox5dc.com.

„Toate vaccinurile COVID-19 utilizate acum sunt injectate în mușchi”, a spus NIH într-un comunicat. „Injecția intramusculară produce anticorpi care circulă în sânge pentru a recunoaște virusul. Dar această cale de administrare nu produce neapărat anticorpi în nas și în căile nazale.”

Oamenii de știință speră că un vaccin intranazal va putea bloca intrarea coronavirusului în căile nazale și în fluxul sanguin.

Cercetătorii au spus că au pulverizat vaccinul pe cale intranazală și au injectat vaccinul la hamsteri. Rezultatele au arătat că ambele metode au produs niveluri ridicate de anticorpi într-o singură doză, dar spray-ul intranasal a produs niveluri mai ridicate de anticorpi în sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri