Caută
Close this search box.

Varianta Delta se dezlănțuie, Japonia extinde starea de urgență! Jocurile Paralimpice în pericol

Japonia a extins, înaintea Jocurilor Paralimpice (cele care urmează întotdeauna după Jocurile Olimpice), starea de urgenţă decretată pentru Tokyo şi alte regiuni, pentru a combate o creştere masivă a numărului infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Actuala stare de urgenţă, a patra de la începutul pandemiei, ar fi urmat să expire pe 31 august, dar a fost prelungită până pe 12 septembrie, scrie The Guardian. Ea este în vigoare pentru aproximativ 60% din ppopulaţia Japoniei.

Tokyo a anunţat 4.377 de noi cazuri de Covid-19 pentru ultimele 24 de ore, după ce vinerea trecută a înregistrat un record, de 5.773.

„Varianta Delta care se dezlănţuie în lume a cauzat un număr de cazuri fără precedent în ţara noastră”, a spus prim-ministrul Yoshihide Suga. „Cazurile grave se înmulţesc rapid şi împovărează serios sistemul medical, mai ales în regiunea capitalei”.

Japonia a înregistrat, de la începutul pandemiei, peste 1,18 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi aproximativ 15.500 de decese asociate.

În acest context sunt în pericol și Jocurile Paralimpice de la Tokyo care, ca primă măsură de restricție, vor avea loc, fără spectatori, în perioada 24 august – 5 septembrie.

DACĂ vor mai avea loc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri