Caută
Close this search box.

Vești bune din Grecia: Incendiile au fost aduse sub control

Grecia a început vineri să răsufle ușurată după ce incendiile infernale au fost aduse, în sfârșit, sub control, chiar dacă restul țărilor din sudul Europei sunt încă sub alertă din cauza înmulțirii incendiilor favorizate de caniculă, transmite AFP.

”De ieri (joi) nu mai există niciun front activ major, doar focare disparate”, a declarat pentru agenția France Presse un purtător de cuvânt al pompierilor greci, îmbunătățirea situației fiind favorizată de ploile ce au căzut în mai multe regiuni și a scăderii temperaturilor.

Pompierii greci din teren și ajutoarele lor venite din străinătate rămân, totuși, în stare de alertă din cauza riscului de reizbucnire a focurilor pe Insula Evia, cea mai afectată de incendii, dar și în regiunea Arcadia din Peloponez, în condițiile unor rafale de vânt ce ar putea alimenta flăcările în acest weekend.

În total, peste 100.000 de fectare au fost cuprinse de flăcări în Grecia de la sfârșitul lunii iulie și până acum, provocând scene apocaliptice pe teritoriul elen.

Sute de locuințe și de mici afaceri au fost înghițite de flăcările ce au făcut ravagii în Evia, insulă aflată la 200 km nord-est de Atena, părți din Peloponez și la periferia capitalei elene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri