Caută
Close this search box.

VIDEO Joe Biden: ”Soldații americani nu ar trebui să moară într-un război pe care afganii au refuzat să îl poarte”

joe biden

Președintele Joe Biden susține luni la Casa Albă un discurs în care se adresează americanilor despre situația dezastruoasă din Afganistan după ce talibanii au cucerit capitala Kabul, preluând controlul total asupra țării. 

Misiunea noastră în Afganistan nu a fost niciodată construirea unei națiuni. (…) Am promis americanilor că voi fi mereu cinstit cu ei și adevărul este că lucrurile au evoluat mult mai rapid decât ne așteptam”, a spus Joe Biden.

”Am făcut planuri pentru toate situațiile posibile. Ce s-a întâmplat? Liderii afgani au renunțat la luptă și au fugit din țară”, a mai spus Biden, subliniind că ”soldații americani nu ar trebui să lupte și moară într-un război pe care afganii au refuzat să îl poarte”

Preşedintele american a păstrat tăcerea mai multe zile în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa.

În ultima sa luare de cuvânt în public asupra Afganistanului marţea trecută, Joe Biden şi-a apărat din nou decizia de a retrage ultimii soldaţi americani până cel târziu la 31 august, lăsând soarta ţării unui guvern şi soldaţilor afgani acum în plină derută.

Dar în loc de o retragere ordonată, susţinută de opinia publică, americanii asistă la un dezastru umilitor, ce încheie douăzeci de ani de intervenţie militară, cel mai lung război purtat vreodată de ţara lor, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri