Caută
Close this search box.

VIDEO Pompierii români, trimiși să ajute la stingerea incendiilor în Grecia, și-au început misiunea de salvare

Update Prima misiune a pompierilor care au plecat în Grecia pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie a început duminică dimineaţă, în zona Spathari, în primă fază fiind prezenţi 35 de subofiţeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne.

Convoiul format din cei peste 100 de pompieri salvatori a ajuns în Atena, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

”Ofițerii responsabili de coordonarea modulului de intervenție din România au intrat în legătură cu omologii lor eleni în vederea stabilirii locației și a modului de organizare a pompierilor români care vor acționa alături de celelalte module internaționale sosite în ajutor, în scopul limitării răspândirii incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc”, potrivit DSU.

Ofiţerii responsabili români au luat legătura cu omologii eleni pentru a stabili locul şi modul de organizare a pompierilor din România care, alături de celelalte module internaţionale sosite în ajutor, vor interveni să limiteze răspândirii incendiilor din Grecia.

Premierul Florin Cîţu anunţa, pe 5 august, că România va acorda acestei ţări ajutor pentru stingerea incendiilor.

Modulul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure a plecat, vineri, către Grecia, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri