Caută
Close this search box.

VIDEO Raed Arafat a povestit cum au fost prinşi românii veniţi de pe Luton, cu paşapoarte Covid false

raed arafat

Autoritățile române se confruntă în prezent cu un adevărat fenomen: la intrarea în țară, sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false de certificare COVID, spune Raed Arafat, șeful DSU.

Arafat a povestit o întâmplare, despre cum s-au dat de gol câteva zeci de români, care veneau de la Luton și care au folosit astfel de metode frauduloase.

„Noi avem acum un fenomen cu care ne confruntăm: la intrarea în țară, sunt persoane care îndrăznesc să se prezinte la DSP-uri și la frontieră documente false.

Deja sunt mai multe dosare penale întocmite de poliție unor oameni care au prezentat documente false de vaccinare sau de trecere prin boală sau de testare. Acest lucru este extrem de grav pentru că oamenii ăștia vin din zone roșii chiar.

Când vii în țară și ești în stare să prezinți chiar un document fals înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii și ești dispus să răspândești boala, să răspândești totul, că nu te interesează”, a comentat Raed Arafat, conform Digi24.

Secretarul de stat în MAI a arătat că aici nu este vorba numai despre înșelarea vigilenței autorităților, ci de o inconștiență și nepăsare în legătură cu propria familie.

„Vii dintr-o zonă unde varianta Delta e la maxim, vii în România, unde stăm bine, prezinți un certificat fals, nu ești vaccinat, nu ești trecut prin boală, probabil să fii și pozitiv și să vii să stai în familie și să spui că eu i-am șmecherit la graniță și am trecut și nu mai trebuie să stau în carantină – acest lucru este foarte grav”, a punctat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri