Caută
Close this search box.

Academicianul Alexandru Bogdan, condamnat într-un dosar cu prejudiciu de aproape 4 milioane de euro

Alexandru Bogdan, preşedinte executiv al Fundaţiei Patrimoniu din cadrul Academiei Române la data faptelor, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, el fiind acuzat de DNA că a creat în dauna Academiei Române un prejudiciu de peste de 3,75 milioane de euro.

Iniţial, Alexandru Bogdan a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, însă judecătorii de la tribunal i-au schimbat încadrarea în abuz în serviciu şi l-au condamnat cu suspendare.

Pe de altă parte, judecătorii au decis că actul material privind contractul de arendă nr.491 din 21.08.2007 cu SC GRIVCO SA, companie deţinută de familia lui Dan Voiculescu, nu îndeplineşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu.

În schimb, instanţa a dispus ca Alexandru Bogdan să plătească Fundaţiei Patrimoniu suma de 196.613 lei, reprezentând despăgubiri civile, el având de achitat şi cheltuieli judiciare de 18.000 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Academicianul Alexandru Bogdan a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, fiind acuzat că a produs Academiei un prejudiciu de 3,75 milioane euro, prin încheierea nelegală a unor contracte de arendare şi concesionare a unor terenuri cu diverse firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri