Caută
Close this search box.

Azi, debutează SIMFEST: 118 producţii din 40 de ţări, în selecţia oficială

Juriul de preselecţie al celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST, care va debuta pe 13 septembrie la Târgu Mureş, a admis în selecţia oficială 118 producţii din 40 de ţări de pe toate continentele, dintr-un total de 410 producţii de televiziune din 56 de ţări.

Ediţia a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST îşi deschide porţile luni, 13 septembrie. Juriul de preselecţie a avut de ales din 410 producţii, trimise din 56 de ţări. În selecţia oficială au rămas 118 producţii din 40 de ţări. Sunt reprezentate în competiţia finală toate continentele (…). O mare parte a producţiilor calificate în Selecţia Oficială va fi difuzată, de asemenea, zilnic, pe pagina de Facebook a festivalului. Fiecare film va fi păstrat pe pagină timp de 24 de ore„, au anunţat organizatorii SIMFEST.

La această ediţie va fi acordat un Premiu Special pentru cea mai bună producţie din România şi Republica Moldova şi, în premieră, filmul românesc va reprezenta o parte importantă a programului, prin organizarea „Săptămânii filmului românesc”.

În cadrul „Săptămânii filmului românesc” vor avea loc proiecţii în fiecare seară, în perioada 13-17 septembrie, de la ora 21,00, la Cinema ARTA, susţinute logistic şi financiar de UPFAR-ARGOA şi DACIN-SARA.

Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST se va derula în Cetatea Medievală din Târgu Mureş şi la Cinematograful ARTA, unde vor putea fi urmărite peste 50 de producţii audio-vizuale din toate domeniile, de la lungmetraje la filme de animaţie şi de la scurtmetraje de ficţiune sau filme documentare la videoclipuri.

Deschiderea oficială va avea loc luni, ora 11.00, în Cetatea Medievală, în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa cei mai mulţi dintre membrii juriului.

Organizarea ediţiei a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST este posibilă şi datorită cofinanţării din partea Municipiului Târgu Mureş şi a Primăriei Sângeorgiu de Mureş. Organizator este Asociaţia culturală SIMFEST pentru promovarea creatorilor din media şi artele vizuale, producător – Astra Dell Arte Bucureşti. Sponsor oficial este Hotel GRAND Târgu Mureş„, precizează comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri