Caută
Close this search box.

Bucureştiul, la un pas de carantina de weekend

Incidența îmbolnăvirilor de COVID a ajuns în București la 4,95 la mie. Aproape jumătate dintre cele peste 5.600 de cazuri noi anunțate luni sunt în București.

„Astăzi, 27 septembrie 2021, în municipiul București, rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 4,95 la mia de locuitori”, a anunţat luni Mariana Stancu-Țipișcă, purtător de cuvânt Prefectura București:

Față de ziua de ieri, de exemplu, este o creștere de aproape patru ori a numărului de îmbolnăviri din București.

Și în localitățile din jurul Bucureștiului, numărul cazurilor de COVID a crescut brusc. Sunt opt localități unde pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori a fost depășit. Dintre acestea, Chiajna, Afumați și Voluntari au intrat de astăzi în carantină de noapte, iar locuitorii trebuie să respecte restricții suplimentare.

Prin urmare, între orele 20.00 și 05.00, persoanele nevaccinate vor putea ieși din case doar din motive bine justificate, cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de serviciu.

Nunțile, botezurile sau alte evenimente în familie nu vor mai putea fi organizate, iar magazinele se vor închide la ora 18.00, potrivit TVR. După această oră, operatorii economici vor putea activa doar în relația cu cei care fac livrări la domiciliu.

„Masca este obligatoriu să fie purtată în toate spațiile publice aglomerate de tipul piețelor, târgurilor, talciocurilor, în stațiile mijloacelor de transport în comun. Activitatea restaurantelor și cafenelelor este interzisă. Cinematografele sunt închise. Spectacolele, festivalurile publice nu mai pot avea loc”, a anunţat Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri