Caută
Close this search box.

Când se vor închide şcolile? Anunţul de ultimă oră al ministrului Cîmpeanu

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că până vineri trebuie luată o decizie dacă școlile vor continua cu prezență fizică sau vor trece în online dacă rata de infectare trece de 6 la mie.

„Dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mie în București de exemplu, după regulile de azi școlile intră în online, cu excepția școlilor speciale, creșele și grădinițele, care rămân deschise. (…)

Deocamdată, regula este valabilă și este clară. Până vineri trebuie să ne decidem într-un fel. Deciziile trebuie bazate pe legislație primară”, a declarat Sorin Cîmpeanu marţi seara, la Digi 24.

Ministrul Educației a precizat că „interesul copiilor este să nu se întrerupă scoala cu prezența fizică”, însă decizia trebuie luată ținând cont de părerea experților în sănătate și astfel încât copiii să nu fie puși în pericol.

Cîmpeanu a spus că până acum și în rândul părinților părerile sunt împărțite, unii dorind continuarea cursurilor în format fizic, alții dorind intrarea în online.

„Sunt speriați de mersul la școală, dar n-au o problemă să meargă în mall-uri.(…) Sunt foarte trist, tocmai ce-am aflat răspunsul la un sondaj la o scoală din București în care 99% dintre părinți nu au fost de acord cu testarea”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri