Caută
Close this search box.

Când vor fi ridicate panourile publicitare amplasate ilegal în sectorul 1

Panourile publicitare, chioşcurile, tonetele şi garajele amplasate nelegal pe domeniul public al Sectorului 1 vor fi ridicate, transportate şi depozitate în spaţii special destinate acestei activităţi, pe cheltuiala beneficiarilor, conform unui proiect de regulament de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 9 septembrie.

Pentru mijloacele de publicitate amplasate pe domeniul public care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea se acordă un termen de 30 de zile pentru aducerea în condiţiile impuse sau pentru ridicarea acestora. În cazul în care proprietarul mijlocului publicitar nu se conformează notificării în termenul de 30 de zile, administraţia locală urmează să dispună sancţionarea acestuia, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 185/2013, cu amendă de la 1.000 de lei la 20.000 de lei şi complementar cu dispunerea măsurii tehnico-administrative a ridicării bunului de pe domeniul public.

Mijlocul de publicitate, chioşcul, toneta sau garajul vor fi păstrate timp de 30 de zile în starea în care au fost ridicate, pentru a putea fi recuperate de proprietarul lor după achitarea amenzii contravenţionale, după caz, şi plata cheltuielilor de ridicare, transport şi de depozitare. Dacă proprietarul nu-şi revendică bunul în perioada specificată, după expirarea termenului de 30 de zile, acesta urmează a fi valorificat/casat.

„Motivul principal care a stat la baza elaborării proiectului îl constituie amplasarea haotică a panourilor şi afişelor publicitare, fără respectarea condiţiilor impuse de lege, fiind amplasate pe zone verzi sau în locuri care obturează vizibilitatea în trafic. De asemenea, o altă problemă o constituie garajele din structură de beton amplasate pe domeniul public care împiedică organizarea corectă atât a circulaţiei auto, cât şi a celei pietonale, împiedicând amenajarea de trotuare, alei sau locuri de parcare. Totodată, prin regulamentul propus se doreşte şi dezafectarea chioşcurilor sau a tonetelor care realizează comerţ stradal, amplasate ilegal pe domeniul public„, se arată în referatul de aprobare al proiectului, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri