Caută
Close this search box.

CERONAV a semnat contractul pentru extinderea capacităţii de pregătire profesională a personalului din transporturi navale

Reprezentanţii Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) au semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru construirea unei noi clădiri pentru cursurile de formare profesională şi a unui nou bazin de antrenament, proiect care la final va transforma instituţia în cel mai mare complex european de pregătire profesională pentru personalul din transporturi navale.

Proiectul prevede proiectarea şi execuţia unui campus cu suprafaţa de 5.063 metri pătraţi, care include construirea unui corp de clădire pentru învăţământ şi cazare în regim de înălţime S+P+4E şi a unui corp care să cuprindă un nou bazin de antrenamente, potrivit Agerpres.

Durata totală a realizării investiţiei este de 32 de luni, incluzând 8 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.

Valoarea investiţiei, aprobată prin Hotărârea de Guvern 10138/2019, este de 49.960.967 lei inclusiv TVA, iar valoarea de atribuire a contractului este de 47.140.710 lei inclusiv TVA.

Sursa de finanţare este asigurată de CERONAV, anunță instituția

Directorul general al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupşa, a arătat că acest proiect reprezintă cel mai mare program de investiţii din istoria instituţiei şi va fi urmat de proiectul de modernizare a centrelor de simulare, care va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Această investiţie va permite CERONAV să crească calitatea actului de pregătire profesională, dar şi capacitatea de a intra pe piaţa serviciilor integrate, pentru a oferi navigatorilor români şi străini condiţii la cele mai înalte standarde mondiale. Campusul este un motiv de mândrie şi pentru Constanţa, deoarece în finala competiţiei mondiale de arhitectură de la Singapore, a fost declarat unul dintre cele 3 proiecte emblematice pentru educaţie şi pregătire profesională. Tocmai am depus şi cererea de finanţare pentru proiectul POIM – ‘Modernizarea centrelor de simulare’ – proiect european nerambursabil, în valoare de 40 milioane de lei. Cele două obiective reprezintă cele mai mari investiţii din istoria CERONAV„, a menţionat directorul general al CERONAV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri