Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională dă o soluţie, de a admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament, pe tema moţiunii de cenzură, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze, pentru că au susţinut o procedură viciată, prin care au vrut să dea jos Guvernul.

„Bineînţeles, de aceea am depus acel punct de vedere, conflict juridic. Rămân la opinia mea pe care am spus-o atunci. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, preşedinţii celor Camere şi Camera Deputaţilor şi Senat ar trebui să plece acasă pentru că au susţinut o procedură viciată de a a da jos Guvernul României într-o situaţie complicată. Ar fi responsabili pentru această criză.

Mai mult, aş vrea să văd, vom vedea mâine, cum cei de la USR vor explica cum ei sunt cei care întotdeauna ne spun întotdeauna de Justiţie, cum trenbuie să respectăm legile, ar fi susţinut, dacă este aşa, o procedură viciată. Aş vrea să văd acest lucu mâine.

Dar, vă repet, acesta e punctul meu de vedere, dacă vine mâine soluţia. Semnăturile trebuiesc trimise, dar cred că în BPR se va ajunge la o disucţie şi vom vedea dacă semnăturile vor fi trimise la verificare.

Din ceea ce am văzut eu şi ce am primit la Guvern, scria foarte clar că semnăturile au fost depuse în fotocopie, ceea ce nu este normal. Deci scrie negru pe alb”, a explicat Florin Cîţu, întrebat dacă îşi susţine punctul de vedere, că moţiunea de cenzură a fost depusă la Parlament, într-un mod neconstituţional.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de mâine cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată prim-ministru al Guvernului, potrivit agendei oficiale publicate pe site-ul instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here