Caută
Close this search box.

Cîţu le recomandă victimelor agresiunii de la Suceava să depună plângeri penale împotriva atacatorilor

cîţu

Premierul Florin Cîţu le-a recomandat, vineri, jurnaliştilor şi activistului de mediu care au fost victime ale unor agresiuni în localitatea Coşna din judeţul Suceava să depună plângeri împotriva agresorilor.

În acelaşi timp, şeful Executivului a cerut instituţiilor statului să intervină şi „să îşi facă datoria” în acest caz.

„În orice eveniment de acest gen autorităţile statului trebuie să îşi facă datoria, imediat, rapid, fără niciun fel de … Nimeni nu trebuie să spună altceva. Instituţiile statului, Poliţia, Procuratura, toţi trebuie să intervină să îşi facă datoria. Înţeleg că s-a făcut acest lucru (….) Există totuşi o mică problemă.

Înţeleg că nu este făcută nicio plângere penală din partea celor care sunt vătămaţi şi ar trebui ca procedura să meargă mai departe să fie aceste plângeri, pentru că altfel nu ştiu dacă poliţia poate legal să facă ceva, dar, repet, astfel de acte, orice act de violenţă trebuie imediat anchetat şi cei care sunt responsabili trebuie să răspundă pentru asta”, a afirmat şeful Guvernului.

Greenpeace România a anunţat că regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna din judeţul Suceava. Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse.

Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îl ajutau să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat că poliţiştii au identificat şi audiază 11 persoane implicate în agresarea reprezentanţilor mass-media şi a activistului de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri