Caută
Close this search box.

Clujul se pregătește de introducerea de restricții. Incidența a depășit 2 la mie

clujul

Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori şi, dacă aceasta nu va scădea sub doi la mie, municipiul va intra de vineri în scenariul galben, care presupune o serie de restricţii pentru populaţie.

„Aşa cum am procedat în cazul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observaţie de 48 de ore, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU şi începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, citat de Agerpres.

În judeţul Cluj, rata de infectare este de 1,6/1.000, iar 15 unităţi administrativ-teritoriale din cele 81 au depăşit incidenţa de 2/1.000. Cea mai mare incidenţă este în comuna Cătina, 6,58/1.000.

Luni, 13 septembrie, Satu Mare a devenit primul județ din România care a intrat în scenariul galben, după ce rata de incidență a ajuns la 2,53 de cazuri la mia de locuitori. În aceeași zi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis luni reintroducerea unor restricții în localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari, unde rata de incidență cumulată la 14 zile a infectărilor COVID a depășit pragul de 2 la mie. Printre restricții se numără obligativitatea măștii în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, iar adunările publice vor fi limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri