Caută
Close this search box.

Comemorări 11 septembrie: Biden se va deplasa în cele trei locuri emblematice ale atentatelor

11 septembrie

Preşedintele SUA Joe Biden va vizita sâmbătă 11 septembrie cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania (est) şi Pentagonul, a anunţat sâmbătă Casa Albă, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, preşedintele american şi soţia sa Jill Biden vor ”aduce un omagiu şi vor comemora vieţile pierdute” la New York, unde au căzut turnurile gemene de la World Trade Center, în Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de patru jihadişti şi în Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, unde a fost atacat Departamentul Apărării al SUA.

Joe Biden a dorit să marcheze simbolic această a douăzecea comemorare prin retragerea ordonată a trupelor americane din Afganistan, unde au fost trimise în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

Dar războiul din Afganistan s-a încheiat în haos, Statele Unite fiind surprinse de avansarea rapidă a talibanilor şi 13 militari americani au fost ucişi într-un atentat la Kabul, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri