Caută
Close this search box.

Compania chineză de transport la cerere Didi neagă că autorităţile oraşului Beijing ar dori trecerea sa în proprietatea statului

Didi Global, companie chineză care oferă servicii de transport la cerere, a anunţat sâmbătă că informaţiile potrivit cărora autorităţile oralului Beijing ar coordona companiile să investească pentru a trece grupul în proprietatea statului nu sunt adevărate, transmite Reuters.

„Didi cooperează în mod activ şi pe deplin într-o investigaţie privind securitatea cibernetică, articolele din mass-media străină potrivit cărora guvernul oraşului Beijing coordonează companiile pentru a investi în Didi sunt incorecte”, a declarat acesta pentru Weibo.

Bloomberg News a relatat vineri, citând persoane neidentificate familiare cu această chestiune, că oraşul Beijing ia în considerare trecerea Didi sub controlul statului şi că a propus ca firmele guvernamentale să investească în aceasta.

Conform propunerii preliminare, unele companii din Beijing, inclusiv Shouqi Group, care face parte din grupul de stat Beijing Tourism Group, vor achiziţiona o participaţie la Didi.

Didi, cu sediul la Beijing, se confruntă cu o investigaţie de securitate cibernetică efectuată de autorităţile chineze după oferta publică iniţială din New York din iunie.

Autorităţile chineze şi-au înăsprit în ultimul an reglementările referitoare la firmele de tehnologie pentru a îmbunătăţi concurenţa pe piaţă, modul în care sunt prelucrate datele şi tratamentul aplicat angajaţilor.

Grupul Didi este controlat de echipa de conducere a cofondatorului Will Cheng şi a preşedintelui Jean Liu. SoftBank Group, Uber Technologies şi Alibaba se numără printre investitorii companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri