Florin Cîțu este un președinte cu libertate de mișcare limitată, ales în condiții politice complicate, spune la RFI, politologul Cristian Pîrvulescu.

Potrivit acestuia, cel care a câștigat pentru moment este președintele Klaus Iohannis.

Președintele își dorea un guvern pe care să îl coordoneze, să exercite rolul de președinte real și se pare că varianta Ludovic Orban nu i se părea una care să-l liniștească. Prin urmare, a intervenit, a fost prezent la congres, în condiții de pandemie speciale și totul ne face să credem că fără prezența domniei sale, voturile în favoarea lui Florin Cîțu ar fi fost mai puține„, mai spune Cristian Pîrvulescu. În opinia sa, Ludovic Orban nu va părăsi partidul, poate să fie exclus.

Cu siguranță, Florin Cîțu nu a câștigat, a câștigat doar formal. Cel care a câștigat pentru moment este președintele Iohannis, care și-a întărit poziția de influență. De fapt, a regăsit poziția pe care o avea înainte de alegerea lui Ludovic Orban președinte, în 2017, pentru că după aceea, președintele s-a retras. Dar, cum condițiile politice sunt altele în 2021 decât în 2017, respectiv președintele era atunci în defensivă, atacat de PSD, atacat de instituțiile subordonate lui Ludovic Orban, pe când acum este reconfortat, după o victorie lejeră la alegerile prezidențiale în 2019 și cu un guvern după decembrie 2021. Ori, președintele își dorea un guvern pe care să îl coordoneze, să exercite rolul de președinte real și se pare că varianta Ludovic Orban nu i se părea una care să-l liniștească. Prin urmare, a intervenit, a fost prezent la congres, în condiții de pandemie speciale și totul ne face să credem că fără prezența domniei sale, voturile în favoarea lui Florin Cîțu ar fi fost mai puține, poate că situația ar fi fost alta. Cu siguranță, Florin Cîțu este un președinte cu libertate de mișcare limitată, care este ales în condiții politice complicate”, explică politologul Cristian Pîrvulescu.

Citește și: Cîțu, dincolo de cupola lui Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here