Caută
Close this search box.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății: Vaccinarea este singura metodă de a ne apăra de pandemie

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a preluat, joi conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii şi a discutat cu cei din echipa instituţiei despre menţinerea capacităţii unităţilor sanitare pentru gestionarea valului patru al pandemiei şi a fluxurilor mixte COVID şi non-COVID din spitale.

Sunt câteva chestiuni care ne preocupă şi care au fost pregătite. În primul rând, cel mai important lucru, menţinerea capacităţii instituţionale a unităţilor sanitare de gestionare a pandemiei, a valului patru. S-a pregătit această decizie, pe care categoric o susţinem, în sensul menţinerii deschise a spitalelor cu fluxuri mixte COVID şi non-COVID. Şi acesta este unul dintre cele mai importante deziderate – aceea de a asigura această capacitate instituţională. (…) Am mai vorbit de câteva lucruri care ne aşteaptă în perioada următoare. Avem această legislaţie la care trebuie să asigurăm reglementările secundare – ordin de ministru pentru tichetele de masă pentru cei care se vaccinează, respectiv un ordin care se lucrează împreună cu Loteria Română cu organizarea acelei loterii speciale. De asemenea, sunt două acte normative legate de posibilitatea de vaccinare a cetăţenilor străini în România, respectiv de testare a personalului medical nevaccinat şi vom lua repede, din mers aceste reglementări„, a spus Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii.

El i-a îndemnat pe părinţi să îşi vaccineze copiii şi pe cadrele didactice să se imunizeze şi a precizat că va avea o discuţie cu Ministrul Educaţiei pe tema începerii şcolii.

Pe de altă parte, suntem la începutul anului şcolar şi aici categoric o să am discuţii chiar astăzi cu domnul ministru al Educaţiei, pentru că aici… şi ordinul este comun, dar şi reglementările sunt comune şi scopul nostru este acela de a asigura menţinerea prezenţei fizice a elevilor – sigur, în anumite condiţii. Începe campania de vaccinare în unităţile de învăţământ în 13 septembrie şi apoi în învăţământul universitar şi îndemn atât părinţii, cât şi părinţii pentru copii, fiind vorba de un consimţământ al părintelui, este obligatoriu pentru vaccinarea copiilor, dar şi cadrele din aceste unităţi de învăţământ să se vaccineze. Vaccinul este sigur, este singura metodă de a ne apăra de această pandemie„, a adăugat ministrul, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri