Caută
Close this search box.

Cum vor poliţiştii să reducă accidentele rutiere

A furat maşina unei femei, a condus-o, deşi nu are permis, şi a alimentat de la o staţie peco, fără a plăti

Poliţiştii rutieri derulează, la nivel naţional, începând de joi până pe 22 septembrie, proiectul „Roadpol – Safety Days” care îşi propune reducerea accidentelor şi a consecinţelor acestora.

Poliţiştii vor purta discuţii cu participanţii la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranţă.

În această perioadă, la nivel european, se desfăşoară operaţiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este sancţionarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenţia de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranţa deplasării pe drumurile publice, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, Agerpres.

Proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere pe drumurile din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri