Caută
Close this search box.

De azi, timp de 10 zile, a 32-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra-Neamţ

A 32-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra-Neamţ, manifestare în cadrul căreia vor avea loc 54 de evenimente în 10 zile, va începe vineri, 3 septembrie.

Între evenimentele programate sunt şi 25 de spectacole din 6 ţări, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ.

Primul eveniment este vernisajul „Eroinele”, o expoziţie a Centrului Ceh din Bucureşti, care va avea loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamţ, începând cu ora 16,00.

Expoziţia ‘Eroinele’ este o celebrare a curajului, dedicării şi perseverenţei tuturor femeilor care au sfidat cu îndrăzneală normele sociale ale vremurilor lor. Aceasta reuneşte portrete ale unor figuri marcante ale Cehiei şi României„, arată comunicatul de presă, citat de Agerpres.

Pe lângă expoziţia „Eroinele”, Muzeul de Artă Piatra Neamţ va fi gazda evenimentelor „TT Talks” şi a lansărilor de carte din cadrul Festivalului.

Ziua va continua cu spectacolul companiei clujene ‘Texte bune în locuri nebune’, ‘Gewalt la Darabani’, care va avea loc la Muzeul Memorial ‘Calistrat Hogaş’, de la ora 17,30. Ne vedem apoi cu artistul Bogdan Zamfir la Sala Mare a Teatrului Tineretului, de la ora 19,30, care va susţine spectacolul ‘În comunitatea noastră, lecture – performances’ în cadrul Secţiunii ‘Something to declare’. Prezentarea va fi urmată de o discuţie cu publicul„, mai precizează conducerea TT.

Seara se încheie cu spectacolul „VA URMA. Pe Planeta Oglindă”, de la ora 21,30, pe faţada Teatrului Tineretului.

Citește și: Horațiu Mălăele: La drumu’ mare, în calea lumii

Tot vineri, scriitoarea şi jurnalista Adina Rosetti va începe sesiunile Atelierului „Vreau să fiu povestitor!”, pentru copii cu vârste între 7 şi 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri