Caută
Close this search box.

DIICOT a destructurat o grupare din Brașov, specializată în trafic de persoane în Marea Britanie

diicot

Procurorii DIICOT au desfășurat 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov şi 6 percheziţii pe raza oraşului Londra, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 18 persoane, specializat în savârşirea infracţiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2017, un număr de 8 suspecţi, conviețuind împreună în cadrul unor relații de familie specifice membrilor comunității rrome, au constituit un grup infracțional organizat, grup la care au aderat ulterior şi alte persoane şi care a avut ca scop racolarea, transportarea, cazarea și exploatarea prin muncă a unor victime vulnerabile economic și social.

Victimele au fost exploatate prin obligarea la muncă prestată în străinătate, în regiunea Kingsbury din Marea Britanie, în domeniul construcțiilor, fiind recrutate în mod direct de către traficanții, care au acționat în cadrul unui grup structurat.

Membrii grupului le-au recrutat pe victime inducându-le în eroare cu oferte de locuri de muncă în străinătate irezistibile raportat la nivelul lor de trai, promițându-le un salariu foarte mare în domeniul construcțiilor, fără să le solicite vreo calificare precum și asigurarea unei locuințe și a hranei în condiții optime pe durata șederii lor în străinătate.

Citește și: Veste bună pentru elevi! Cresc bursele

Gruparea constituită în scopul exploatării victimelor prin supunerea acestora la muncă fără respectarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă și-a desfășurat activitatea începând cu luna februarie 2017 şi până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri