Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a cerut control de fond la CJAS Timiș pentru a verifica toate concediile medicale ale angajaților din primărie, din acest an.

Fritz a transmis Casei Județene de Asigurări de Sănătate documente, împreună cu solicitarea de a realiza un control de fond, după ce numărul de concedii medicale realizate de funcționarii Primăriei Timișoara în perioada ianuarie-august 2021 a crescut cu 225 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un total de 750.

594 de angajați ai Primăriei Timișoara au beneficiat de aceste concedii în anul 2021, față de 428 în 2020. Un total de 3996 de zile.

Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie. Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din ˝medical˝ în ˝medical˝. Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public. După apariția în spațiul public a unor informații legate de concediile medicale, am solicitat o analiză și o situație comparativă cu anul trecut”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Acesta a cerut un control de fond, cu cooptarea reprezentanților Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale, în baza Ordinului nr.672/2010 pentru aprobarea Metodologiei de control privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical și a recentei OUG nr.74/2021.

Actele normative dau dreptul Casei să verifice în amănunțime documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale şi să coroboreze datele din aceste documente, iar pentru ultimele două luni, să verifice existența planurilor de urmărire a evoluției bolii. De asemenea, în cazul unor nereguli are dreptul să sesizeze Colegiul Medicilor”, spune Dominic Fritz.

„Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită, o cutumă în administrația publică. Eu nu mă voi preface că e normal și acceptabil”, a mai transmis primarul Timișoarei, potrivit Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here