Caută
Close this search box.

Dosarul Hidroelectrica. Elena Udrea a avut un nou termen. Miza pe sacoşa cu şpaga

elena udrea

Elena Udrea a avut un nou termen, în procesul în care este acuzată de trafic de influență și spălare a banilor. Un martor al DNA a declarat în fața judecătorului că a livrat o sacoșă cu 2,5 milioane de euro, „pentru doamna Udrea”.

Fostul director financiar de la Energy Holding, audiat ca martor, a declarat despre sacoșa cu șpagă:

‘Era pentru Elena Udrea!’. ‘Era o sacoșă cu bani, echivalentul a 2,5 milioane de euro în diverse valute. Bogdan Buzăianu mi-a dat sacoșă, să o pun în seif’. Martorul mai povestește cum, după câteva zile, ‘domnul Buzăianu mi-a spus să iau sacoșă cu bani și să o dau lui Radu Budeanu’.

‘Apoi, sumele pentru Udrea s-au suplimentat’, a mai spus martorul, referindu-se la perioada de după căderea Guvernului Boc. ‘Udrea a rămas tot la butoane, a spus Radu Budeanu’, adaugă martorul.

În total, este vorba despre 3,8 milioane de dolari și 900.000 de euro, pachetul majoritar de acțiuni de la EvZ, așa devenind patron acolo Dan Andronic.

Radu Budeanu, patron CanCan, a recunoscut tot, a povestit cum a dus mai departe șpaga pentru Udrea. A făcut un acord de vinovăție, validat în Justiție, și a luat cu suspendare.

„Cazul mi se pare beton, nu are cum să scape Udrea de pușcărie. Avocații ei au încercat să intimideze martorii și judecătoarea i-a pus la respect imediat, foarte ferm”, spune Mălin Bot.

„(…) Nimeni din presă nu e aici, în sală, numai Antena 3, ca să o victimizeze pe Udrea. Infractorul Dan Voiculescu, mogul Antena 3, a avut și el o firmă, care beneficia de contracte cu Hidroelectrica. Cum a făcut Udrea să obțînă Omerta totală – e un mister”, a relatat Mălin Bot.

În Dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influență și spălare a banilor.

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzaianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-și exercită influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Hidroelectrica, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

„Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanță reprezenta o suma pe care o firma a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații”, susțineau procurorii.

Anchetatorii mai arătau că, pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanței de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecință și puterea de a influență activitatea societății cu activitate media, Udrea a preluat această creanță de la firma controlată de omul de afaceri prin interpunerea unei alte firme paravan, aparținând unei cunoștințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri