Caută
Close this search box.

Dragoș Pîslaru: USR PLUS își menține solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier

USR PLUS își menține solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier. Eurodeputatul Dragoș Pîslaru spune la RFI că aceasta este o condiție pentru eventualele negocieri de refacere a coaliției cu PNL și UDMR.

Dragoș Pîslaru explică în ce condiții e dispus USR PLUS să revină la masa negocierilor, pentru a reface coaliția cu PNL și UDMR: ”Sunt aceleași condiții pe care le-am prezentat și când am făcut programul de guvernare. Noi vrem ca anumite reforme cruciale pentru modernizarea României să se întâmple. Discutăm aici de a pune în aplicare reformele care sunt de altfel avizate și recomandate de către CE în ceea ce privește justiția, discutăm aici de desființarea SIIJ și de a restabili independența justiției, discutăm de zona care ține de alegeri în două tururi, discutăm de lucruri care țin de reforma administrației publice, de desființarea pensiilor speciale (…). Până acum, însă, am simțit că aceste reforme nu sunt tratate serios de către celelalte partide. Dacă există o deschidere pentru a pune niște termene extrem de clare și foarte clar cum se implementează, atunci, da, vom reveni la guvernare și vom pune umărul serios pentru ca aceste reforme și investițiile conexe să fie realizate”.

Întrebat dacă USR PLUS renunță la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, eurodeputatul a răspuns: ”Nu, aici lucrurile sunt destul de clare. Noi credem că după ce am avut două situații în care încrederea noastră a fost pur și simplu evaporată, prin acțiunile premierului Florin Cîțu, condiția de a putea redobândi această încredere minimală este să discutăm de un alt premier, care să poată fi învestit cu încrederea respectivă. În acest moment, este ca în acea poveste cu Niculăiță Minciună. După ce vezi că de fapt ești mințit, începi să nu mai crezi când ți se spune că de data asta lucrurile vor fi mai bune. Deci nu putem să credem că există o schimbare așa, peste noapte, a unui om, care brusc, ar trebui să ne dea încrederea că-și va respecta promisiunile și mai degrabă protocoalele semnate în cadrul coaliției. De aceea, condiția legată de un nou premier rămâne pe masă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri