Caută
Close this search box.

Dragoş Tudorache (USR PLUS): Preşedintele Klaus Iohannis îşi iese puţin din rolul constituţional

dragoş tudorache

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache susţine că preşedintele Klaus Iohannis îşi iese puţin din rolul constituţional şi transmite mesaje înainte de Congresul PNL, el apreciind că şeful statului ar trebui să rămână neutru în ceea ce priveşte bătălia pentru conducerea liberalilor.

Întrebat cum comentează afirmaţiile pe care Klaus Iohannis le-a făcut la New York, prin care şeful statului s-ar poziţiona de partea lui Florin Cîţu în bătălia internă din PNL, europarlamentarul Dragoş Tudorache a declarat, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că „preşedintele îşi iese puţin din rolul constituţional”.

„Mi se pare că preşedintele Klaus Iohannis îşi iese puţin din rolul constituţional şi instituţional prin faptul că înainte de Congres dă acest mesaj, care până acum nu exista. Până în acest moment domnul Iohannis nu s-a exprimat vreodată cu privire la o preferinţă sau alta în această luptă internă. Iată că o face însă înainte cu două zile de Congres. Îi las pe membrii PNL să interpreteze acest lucru”, a spus Dragoş Tudorache.

El a precizat că este surprins şi dezamăgit că şeful statului nu şi-a păstrat neutralitatea politică.

„Preşedintele Iohannis are o datorie de neutralitate politică din postura în care se află. Avea o datorie, tot prin prisma acestei posturi constituţionale, să intervină în această criză şi să încerce să găsească soluţii împreună cu noi. Noi eram deschişi la acest lucru. Pe mine m-a surprins şi dezamăgit această intervenţie”, a declarat europarlamentarul USR PLUS.

Totuşi, el consideră că „PNL-USR PLUS-UDMR rămâne singura formulă politică care poate continua un program de guvernare până în 2024”.

„Însă a continua guvernarea cu Florin Cîţu premier nu este o opţiune. PNL are căderea ca principal partid în această coaliţie să vină cu o nouă propunere de premier. Suntem deschişi să discutăm, să negociem şi apoi să reintrăm în această coaliţie”, a adăugat Dragoş Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri